Nieuws

Ein­de school­jaar: mees­ter Ste­faan gaat met pen­si­oen maar blijft actief als clown

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Groot feest in Vrije Basisschool Kaspar vandaag in Rekkem. Daar laat meester Stefaan Accou zijn laatste dagen als leerkracht niet zomaar voorbij gaan. Na 37 jaar voor de klas, gaat hij straks met pensioen. De straat voor de school is helemaal afgezet en omgetoverd tot een pretpark voor de leerlingen. Naast leerkracht is Stefaan ook entertainer en clown en hij haalt graag nog eens alles uit de kast.

Meester Stefaan, beter bekend als 'Clown Stef' gaat na 37 jaar leerkracht met pensioen in zijn school in Rekkem. Om dat te vieren geeft hij een groot feest voor al zijn leerlingen. En of hij het groots ziet. Springkastelen, draaimolens, een speelbus, glijbanen en een frietkot.

"Een heel bijzondere ervaring! Ik denk dat de kinderen hem altijd zullen herinneren."

Collega-leerkracht Gwendoline Reekmans over afscheid van meester Stefaan
Afscheid leraar rekkem 2

"Blijf actief als clown"

Een graag geziene leerkracht die graag de clown uithangt. In de klas, maar in bijberoep is hij ook Clown Stef en heeft hij veel speeltuigen die hij graag met zijn leerlingen deelt.

"Het is niet mijn laatste actieve dag", zegt meester Stefaan. "Er staan tamelijk veel dingen gepland in de grote vakantie nu ook. Maar het is een passie, ik doe het gewoon graag, dus ik ga er niet mee stoppen".

Collega-leerkracht Gwendoline Reekmans: "Stefaan heeft alles zelf geregeld en georganiseerd. Wij moesten gewoon aanwezig zijn en de kinderen mogen de hele dag spelen en doen wat ze leuk vinden. Een heel bijzondere ervaring! Ik denk dat de kinderen hem altijd zullen herinneren."

Afscheid leraar rekkem 3
Afscheid leraar rekkem 4
Jens Lemant
Andy Debo