Nieuws

Eer­ste open huis voor men­sen met een eet­stoor­nis geo­pend in Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Kortrijk heeft sinds vandaag een eerste open huis voor mensen met een eetstoornis. Diëtiste Lotte De Clercq introduceert een nieuw, laagdrempelig concept omdat de wachtlijsten voor hulp in een erkend herstelcentrum heel lang zijn. En het is moeilijk om buiten het ziekenhuis gespecialiseerde hulp te vinden.

De wachtlijsten voor een opname in het ziekenhuis of een erkend herstelcentrum zijn erg lang. Het is ook moeilijk om buiten het ziekenhuis gespecialiseerde hulp te vinden. Diëtiste Lotte De Clercq hoopt die kloof te dichten met laagdrempelige hulp in de vorm van een open huis.

Lotte De Clercq opent met Espoir het eerste open huis van West-Vlaanderen, in Kortrijk. Espoir moet mensen met een eetstoornis ondersteuning bieden. Mensen die kampen met anorexia, boulimie of een andere eetstoornis kunnen vanaf volgende week in het open huis terecht om even te babbelen of gewoon wat tot rust te komen. Het is een laagdrempelige plek waar mensen zich veilig kunnen voelen en waar ze geholpen worden om de juiste zorg te vinden. Ook vrienden of familie van mensen met een eetstoornis zijn welkom.

Espoir wil de ontbrekende schakel in de hulp en begeleiding voor mensen die kampen met een eetstoornis zijn.

2022-12-10 00:00:00 - Kortrijkse diëtiste werkt aan eerste open huis in West-Vlaanderen voor mensen met een eetstoornis
Nieuws

Kortrijkse diëtiste werkt aan eerste open huis in West-Vlaanderen voor mensen met een eetstoornis

Stefaan Six
Thibaut Desmarets