E403 nacht afge­slo­ten tus­sen Moes­kroen en afrit­ten­com­plex Aalbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De E403 tussen de afrit Moeskroen en het afrittencomplex Aalbeke (Kortrijk) wordt in de nacht van 4 op 5 juli tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Reden is de afbraak van een hoogspanningslijn tussen Moeskroen en Zwevegem.

Hoogspanningsnetbeheerder Elia is sinds midden april bezig met de afbraak van de 70kV-luchtlijn tussen Moeskroen en Zwevegem. Die luchtlijn kruist de autosnelweg E403.

Om dus veilig te kunnen werken en de luchtlijn verder af te breken, wordt de E403 in de nacht van 4 op 5 juli tijdelijk afgesloten voor het verkeer tussen Afrit Moeskroen en afrittencomplex Aalbeke.

Hoogspanning Zwevegem
Nieuws

Mast per mast verdwijnt hoogspanningslijn naar Zwevegem

Omleiding

Het verkeer wordt tijdelijk omgeleid tussen 4 juli 21.30 uur en 5 juli 4 uur 's ochtends. In beide richtingen kan je via de E17 en de N58 (Geallieerdenlaan).

De hoogspanningslijn werd in 1936 gebouwd en voorzag de regio al die tijd van elektriciteit. Maar omdat de lijn verouderd is, wordt die dus afgebroken.

Het volgende op de planning is de afbraak van de luchtlijn boven de E403, tussen Rollegem en Bellegem. "In samenspraak met de politie en de bevoegde overheid werd voor een volledige afsluiting tussen Moeskroen en het afrittencomplex Aalbeke gekozen om de veiligheid optimaal te garanderen tijdens het uitvoeren van de werken", zegt Lotte Van der Stockt van projectcommunicatie Vlaanderen.

E403 afgesloten aalbeke

Dit is de omleiding die je kan volgen in de nacht van 4 op 5 juli.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere