Nieuws

Druk bij­ge­woon­de inf­over­ga­de­ring ver­ka­ve­ling Badenlaan

2018-02-21 00:00:00 - Druk bijgewoonde infovergadering verkaveling Badenlaan

Gisteravond is een infovergadering gehouden over het toekomstig verkavelingsproject in de Badenlaan in Westende.

Daar willen de sociale huisvestingsmaatschappijen Woonwel en IJzer&Zee een sociale verkaveling bouwen met 132 bouwloten.  Daarvoor zette de gemeente Middelkerke het licht op groen.  Volgens een ingenieur van de bouwheer staat de verkaveling los van het parkeertorenproject in dezelfde buurt. Met deze visie is het actiecomité 'Bouwwoede Badenlaan' het alvast niet eens, gezien de twee projecten mekaar versterken in de potentiële (verkeers)overlast.

Mobiliteitsstudie

"Al snel was ook duidelijk dat deze verkaveling slechts het begin is van de volledige ontwikkeling van het groene weidegebied gelegen tussen de Badenlaan en de wijk gelegen gevormd door de Scholeksterlaan/Strandloperslaan", zegt het actiecomité bij monde van Alain Peeters. "Dit werd in het verleden, wanneer de vergunningsprocedure voor het verkavelingsproject een eerste keer werd aangevat, steeds hardnekkig ontkend. Door het moederproject te "saucissoneren" bereiken de afzonderlijke dossiers de drempel niet om een mobiliteitsstudie uit te voeren, zodat de zwaktes en/of bedreigingen niet in het vizier komen", luidt het.

Het openbaar onderzoek loopt op het einde van de maand af.  Omwonenden zijn vast van plan om nog snel een bezwaarschrift in te dienen

Lees ook

De redactie