Nieuws

Don­ke­re dins­dag; toch min­der ver­keers­do­den dan vorig jaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Niet alleen in Wijtschate stierven gisteren twee mensen in het verkeer, ook in Ieper en op de E403 in Wevelgem lieten twee mensen het leven. Een zware tol. Toch ligt het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de provincie die onze redactie kon inkijken.

In totaal gebeurden dit jaar al 23 dodelijke ongevallen op West-Vlaamse wegen. Daarbij kwamen 27 mensen om het leven. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn dat drie mensen minder.

"Oorzaak bij gedrag weggebruiker"

Vooral personenwagens, vrachtwagens en fietsers zijn bij de ongevallen betrokken. Volgens plaatsvervangend gouverneur Anne Martens is 80 procent van de dodelijke verkeersongevallen te wijten aan het gedrag van de weggebruikers zelf.

In de top drie van de oorzaken van dodelijke ongevallen staat afwijken van het rijvak met stip op een. Overdreven snelheid en het niet verlenen van voorrang zijn andere veelvoorkomende oorzaken van ongevallen met dodelijke afloop.

Bij ongevallen met dodelijke afloop maakt de provincie altijd een analyse van de weginfrastructuur. Daarna vragen ze de wegbeheerder om de infrastructuur, waar nodig, aan te passen.

Lees ook:

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Celien Tanghe