Nieuws

Doek valt over McThree: deel van per­so­neel mag bestel­lin­gen wel nog afwerken

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Waregem is er voorlopig geen interesse om het failliete tapijtenbedrijf McThree over te nemen. Dat zeggen de curatoren. Dinsdag sprak de ondernemingsrechtbank het faillissement uit. Bijna 300 werknemers verliezen hun werk. Het bedrijf had zelf de boeken neergelegd, omdat het verlies naar eigen zeggen te groot is.

Te veel kosten en te weinig bestellingen, zo kondigde McThree in Waregem eerder deze week haar faillissement aan. Dinsdag nog protesteerde het personeel tegen de sluiting. De curatoren handelen de zaak nu af. 300 mensen verliezen hun job.

Geen interesse

Slechts enkele arbeiders kunnen tijdelijk weer aan de slag, zo bevestigt curator Nathalie Beernaert. Zo kan het bedrijf de afgewerkte tapijten in het magazijn uitleveren aan klanten, zoals winkelketens La Redoute en Leen Bakker.

Actie personeel Mc Three
Nieuws

McThree legt boeken neer: 278 werknemers verliezen job

Ook voor machines en sommige grondstoffen zijn er potentiële kopers, maar een volledige overname zit er zo goed als zeker niet meer in. Er is geen interesse.

Opbrengst verkoop deels voor personeel

Daarmee valt wellicht definitief het doek over McThree. De opbrengst van de verkoop van de voorraad tapijten, machines en grondstoffen gaat deels naar het personeel, dat zo wellicht wat meer krijgt dan het wettelijk minimum.

Intussen hebben bedienden hun bedrijfswagens al moeten inleveren.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere