Nieuws

Dit zijn de West-Vlaam­se kans­heb­bers op een Kastaar!

Acidpieterjanmarchand

De Kastaars! of de Vlaamse mediaprijzen worden zaterdagavond in het Studio 100 pop-up theater voor de tweede keer uitgedeeld. Ook enkele West-Vlaamse gezichten uit de mediawereld mogen dromen van het beeldje. 

Vijf West-Vlamingen maken kans op een Kastaar! in de categorie 'Online persoonlijkheid'. Youtuber Acid of Nathan Vandergunst uit Blankenberge kan zich ondanks de rechtszaak rond zijn video over Reuzegom toch optrekken aan een nominatie. Het bekende Youtube- en Tiktok-duo Cemi, met de Bredense Céline Dept, is ook genomineerd. Verder in het rijtje staat Anastasya Chernook Baeten uit Wingene, die vast panellid is in het tv-programma De Tafel van Gert. Influencers Elodie Gabias en Jamie-Lee Six, respectievelijk afkomstig uit Waregem en Menen, maken de West-Vlaamse weelde compleet.

Charlie Dewulf

De 29-jarige regisseur Charlie Dewulf uit Menen doet met de serie 'Liefdestips aan mezelf' een gooi naar de prijs voor 'Beste fictiereeks'. Niet alleen Dewulf maar ook een gemeente kan vieren in die categorie. Knokke-Heist vormde het decor van de succesreeks 'Knokke Off' met hoofdrolspeelster Pommelien Thijs. Vorig jaar ging 'Nonkels', dat zich in West-Vlaanderen afspeelde, met de prijs aan de haal.

Pieterjan Marchand

Tot slot slaagde Bruggeling Pieterjan Marchand erin om zichzelf twee opties op winst te geven in de categorie 'Beste podcast'. Hij presenteert zowel in de genomineerde podcast 'Achter de schermen' als in 'De slimste mens: the morning after'. Wie die reeksen niets zegt, kent hem misschien van het komische Youtubekanaal Supercontent en hun liedje over Marc Van Ranst.

De Kastaars! zijn vanavond op zenders van de drie grote omroepen te zien: VRT 1, VTM en Play 4. Presentatoren Koen Wauters, Danira Boukhriss Terkessidis en Gert Verhulst leiden de show in goede banen. De awardshow start om 20 uur. Tegen 22 uur zouden alle winnaars bekend moeten zijn.

West-Vlaamse nominaties per categorie

Online persoonlijkheid

  • Nathan Vandergunst/Acid (Blankenberge
  • Céline Dept/Cemi (Bredene)
  • Anastasya Chernook (Wingene)
  • Elodie Gabias (Waregem)
  • Jamie-Lee Six (Menen)

Beste fictiereeks

  • Liefdestips aan mezelf/Charlie Dewulf (Menen)
  • Knokke off (Knokke)

Beste podcast

  • Achter de schermen/Pieterjan Marchand (Brugge)
  • De slimste mens: the morning after/Pieterjan Marchand (Brugge)
Robbe Wets