Nieuws

Digi­ta­le hulp nodig? Wevel­gem stuurt IT-expert aan huis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Net als in veel steden en gemeenten in onze regio biedt nu ook Wevelgem digitale hulp aan huis. Steeds meer zaken gebeuren online, maar niet iedereen kan goed overweg met smartphone of computer.

De digihulp van de gemeente Wevelgem is interessant voor wie minder mobiel is, maar ook voor wie een probleem heeft dat alleen thuis is op te lossen, zoals het aansluiten van een printer of een computer die het draadloos netwerk niet vindt.

Frieda is 70 en woont in Wevelgem. Ze heeft een zoon, maar die woont in de Kempen. "We proberen zo veel mogelijk zelf te doen, maar als het niet lukt, word je boos en dan gaat het helemaal niet. Dus ik ben heel tevreden dat die oplossing er is."

Komst van student

Met de digihulp van de gemeente krijgen Wevelgemnaren -gratis- één uur hulp van een student. Het gaat dan bijvoorbeeld om IT-studenten die een gepaste opleiding kregen, zoals Griffin Kesteloot. "Vaak moet ik mensen helpen met hun mails, of foto's van hun gsm overzetten naar de laptop. Maar eigenlijk kan het om van alles gaan", vertelt hij. "Het geeft veel voldoening, omdat je de mensen echt kan helpen."

De digitale hulp in Wevelgem en deelgemeenten is wel op afspraak. Ook in de bibliotheek is er al een punt waar je terecht kan met internetvragen.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse