Nieuws

Dam­me wil zo snel moge­lijk uit samen­wer­king rond Inter­bad stappen

Interbad Brugge

Damme wil de samenwerking met het Brugse stadsbestuur voor het Interbad in Sint-Kruis zo snel mogelijk stopzetten. Er moeten dringend grote werken gebeuren om het zwembad open te houden, en dat is voor Damme moeilijk te betalen.

Zwembaduitbater Farys raamt de dringende instandhoudingswerken op ruim twee miljoen euro. Dat is een bittere pil om te slikken, vooral voor de gemeente Damme. Daarom wil de gemeente na deze legislatuur de samenwerking met Brugge stoppen. Op die manier zou Brugge ook alle zwembaden op z’n grondgebied in eigen handen hebben. “Op die manier kan Brugge een gedegen sportbeleid voeren. Dat is nu, in deze situatie, een beetje moeilijker omdat wij als Damme nog 7% van het interbad in handen hebben”, vertelt Dams Burgemeester Joachim Coens.

Brugge blijft rekenen op bijdrage van Damme

Intussen besliste het Brugse stadsbestuur om de dringende investeringen volledig voor hun rekening te nemen. De Brugse schepen van sport Franky Demon blijft wel rekenen op de bijdrage van Damme in de werkingskosten. Want zo’n 15 procent van de bezoekers van het intergemeentelijke zwembad zijn Dammenaren. “Geen probleem”, klinkt het bij Coens.

“We hadden afgesproken dat we nog zes jaar zouden betalen en daarna zou Damme eruit stappen.”

Joachim Coens, burgemeester Damme
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Celien Tanghe