Nieuws

Chef defen­sie zwaait af op Dag van de Mari­ne en draagt patrouil­le­vaar­tuig POL­LUX over aan opvolger

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Oostende heeft Chef Defensie, Admiraal Michel Hofman, afscheid genomen van het Belgische leger. Hofman gaat met pensioen en wordt opgevolgd door Luitenant-genaraal vlieger Frederik Vansina.  

De ceremonie ging door op het Zeeheldenplein in de geboortestad van aftreden Chef Defensie Michel Hofman. In aanwezigheid van de Commandant van de Marine, Divisieadmiraal Tanguy Botman, werd plechtig afscheid genomen van Admiraal Hofman die met pensioen gaat. Tijdens de ceremonie vond ook de overdracht plaats van het patrouillevaartuig POLLUX en het Commando over de Groep Coastal Security & Harbour Protection. Het is Luitenant-generaal vlieger Frederik Vansina die de functie van Hofman overneemt. Hij wordt op 4 juli officieel benoemd. 

Dag van de Marine

Tegelijk vierde defensie ook de Dag van de Marine. Het is de tweede keer dat de marine de dag in Oostende, waar ook de Navy Academy is, viert. "Samen met de mijnbestrijdingsacademie van de Navy Academy blijft Oostende de referentie op het gebied van mijnenbestrijding. Het eerste nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuig is dan ook vernoemd naar de stad Oostende", klinkt het bij de marine.

Lorenzo Dejonghe
Belga
Celien Tanghe