Nieuws

Coa­li­tie­part­ner wil dat bur­ge­mees­ter Ward Ver­go­te opstapt, maar kan hem niet dwingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het ziet er naar uit dat Ward Vergote (Visie) burgemeester zal blijven. Zijn coalitiepartner heeft gevraagd om zijn verantwoordelijkheid te nemen, in het belang van de gemeente, maar de burgemeester wil aanblijven.

Ward Vergote is begin deze week veroordeeld voor belangenneming. Alles draait rond een stuk grond dat hij kocht, en later voor veel meer geld kon doorverkopen.

In een mededeling schrijft STERK: “STERK stelt zich op als een eerlijke en loyale partner in het belang van de inwoners en het gemeentepersoneel. De gemeente nu in onbestuurbaarheid brengen komt niemand ten goede. De rechter heeft burgemeester Ward Vergote echter wel schuldig bevonden aan belangenneming. Belangenneming kan voor ons niet. Echter hebben wij als STERK geen wettelijke middelen in handen om de burgemeester te verplichten om afstand te nemen van zijn mandaat. Het is aan hem zelf om nu zijn verantwoordelijkheid te nemen, in het belang van de gemeente.”

Sterk Moorslede
Nieuws

Partij STERK bepaalt vanavond standpunt na veroordeling Ward Vergote, NVAPLUS eist zijn ontslag

"Dit getuigt van een niet aflatend gebrek aan fatsoen en verregaande normvervaging. "

Ward Gillis, fractieleider PRO

Ward Gillis, fractieleider PRO: "Als je solliciteert voor een job moet je doorgaans beschikken over een blanco strafregister. Anders lukt het niet. Blijkbaar vindt burgemeester Vergote dit niet van toepassing voor zichzelf. Ondanks zijn veroordeling voor belangenvermenging door de rechtbank blijft de burgemeester overtuigd dat hij zijn ambt zonder problemen kan blijven uitoefenen. Dit getuigt van een niet aflatend gebrek aan fatsoen en verregaande normvervaging. Van de hoogste gezagvoeder van onze gemeente mag je toch iet anders verwachten."

Ben Storme