Nieuws

CD&V Ware­gem stelt lijst gemeen­te­raads­ver­kie­zin­gen voor

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

CD&V Waregem heeft zondagochtend haar lijst voorgesteld waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt op 13 oktober. Maar liefst 33 kandidaten staan daarop, een mix van bekende én jonge gezichten. Kristof Chanterie trekt de lijst, huidig burgmeester Kurt Vanryckeghem wordt lijstduwer.

Op de hippodroom in Waregem heeft CD&V vanochtend haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voorgesteld. 33 kandidaten komen op voor de partij onder de noemer "Klaar voor meer". Kristof Chanterie is op dit moment schepen voor sport en economie en trekt de lijst.

"Met de slogan 'Klaar voor meer' willen we aantonen, met onze lijst die we nu voorgesteld hebben en een mix is van ervaring en vernieuwing."

Kristof Chanterie, lijsttrekker

Kurt Vanryckeghem, die al sinds 2007 ononderbroken burgemeester is, neemt volgende legislatuur geen nieuw mandaat op. Hij is wel nog lijstduwer. Een van die nieuwe gezichten is Merel Vandenbogaerde. Ze is 20 jaar en daarmee de jongste van de ploeg.

De partij werkt op dit moment nog volop aan haar verkiezingsprogramma. Het is trouwens de eerste West-Vlaamse partij met een volledig afgewerkte lijst voor de lokale verkiezingen in oktober.

Jenna Lebrun