Nieuws

Car­na­val in Zwe­ve­ze­le afgelast

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De carnavalsfeesten van midden februari in Zwevezele zijn afgelast. Dat laat de organisatie weten, na overleg met het gemeentebestuur van Wingene.

“Met pijn in het hart maken het gemeentebestuur en het Zwevezeelse carnavalscomité de beslissing bekend. We zijn altijd blijven hopen”, benadrukt Tom Gryspeert van de Orde van de Bolhoed. “Het nemen van extra maatregelen, het bedenken van alternatieve oplossingen … We hadden er veel voor over om ons geliefd carnaval toch te laten doorgaan.” Maar intussen dringt de tijd en was het uitstellen van een definitieve beslissing niet langer mogelijk. “De carnavalsfestiviteiten voorbereiden vraagt grote inspanningen van zowel de organisatoren als van de deelnemende carnavalisten”, zegt Ann Mesure, schepen van Feestelijkheden. “Iedereen had nood aan duidelijkheid over de volgende editie.”

Creatieve alternatieven zoeken

Concreet betekent de annulering dat er in 2021 geen stoet, geen kroegentocht of andere carnavalsfestiviteit gepland staat. Toch willen het gemeentebestuur en het carnavalscomité deze periode niet zomaar laten passeren. “Carnaval maakt deel uit van onze Zwevezeelse identiteit”, besluit de Orde van de Bolhoed. “Nu overheerst nog de teleurstelling, maar we denken dat het algauw zal kriebelen om toffe en veilige ideeën uit te werken zodat carnaval alsnog opduikt in ons straatbeeld.” Wordt vervolgd …

Ben Storme