Nieuws

Cam­pag­ne tegen voed­sel­ver­spil­ling in de hore­ca gestart

Horeca Vlaanderen stelde in Loppem in Hertog Jan, het restaurant van driesterrenchef Gert De Mangeleer,  'No food to waste' voor.

In de horeca wordt gemiddeld acht procent van het voedsel weg gegooid. Horeca Vlaanderen start een campagne onder haar leden om daar wat aan te doen. De beroepsverening lanceert onder meer www.nofoodtowaste.be waar alle chefs zich kunnen inschrijven en waarmee ze zich engageren om bewust om te gaan met voedsel. Dat kan aan de hand van een checklist die op de website staat.

Hertog Jan

Gert De Mangeleer wil alvast het goede voorbeeld geven. "Wij staan voor duurzam ondernemen. We maken gebruik van eigen producten en gaan langs bij lokale producenten. Zo zorgen we voor dagverse producten en een korteketen. We willen ook het volledige product gebruiken, tot er niets van overschiet. Dat daagt ons ook uit om creatief om te gaan met onze producten. Als er toch nog afval overblijft, verwerken we dat in onze composthoop", aldus De Mangeleer. Chefs die zich engageren kunnen het "Chefs Charter" ondertekenen, worden beloond met publiciteit op de website en mogen het engagementscharter ophangen in de zaak.

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville

Taalfout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?