Nieuws

50-tal Chi­ro­meis­jes geë­va­cu­eerd nadat ten­ten onderlopen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De chiromeisjes uit Lendelede kunnen vanavond opnieuw terecht op hun kampplaats in Lier. Die is gisteren gedeeltelijk geëvacueerd nadat hun tenten onder water waren gelopen. Ook de Chiro van Kuurne zag haar kampplaats overspoeld worden.

50 van de 70 leden van Chiro Ilse uit Lendelede brachten de nacht door in de sporthal in Lier. Ondertussen zijn er greppels gegraven en hebben ze de tenten op een andere plek terug opgebouwd. 

De evacuatie gisteravond is vlot verlopen en er was op geen enkel moment paniek. Rik Verwaest, burgemeester Lier: "De twee oudste groepen van een Chiro uit Lendelede zijn geëvacueerd van hun kamp aan de Marnixdreef. Enkel de tenten werden door het weer getroffen, met de leden is er niks aan de hand. Die kunnen wel tegen een stoot.

Carine Dewaele, burgemeester Lendelede: "De leiding heeft heel alert gereageerd. Ze hadden zelf al de hulpdiensten verwittigd. Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met collega Verwaest, de burgemeester van Lier om te vragen of hij een alternatieve opvanglocatie ter beschikking had. Dat is allemaal vlot en goed geregeld."

Vandaag  trok de technische dienst van de stad Lier  greppels om het overtollige water op de kampplaats weg te krijgen, zodat de 50 Chiromeisjes kunnen terugkeren naar hun kampplaats.

Chiro sint-Michiel Kuurne

Ook de terreinen van kampplaats van de Chiro van Kuurne in Hasselt werden overspoeld door de regen. De leden kunnen terecht in een OC en tenten van Pukkelpop. 

Ben Storme