Nieuws

Brug­se school test onli­ne spel Expe­di­tie Geluk uit: al vroeg sig­na­len rond men­taal wel­zijn aanleren”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Eén op vijf Vlaamse jongeren voelt zich mentaal niet goed. Daarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd signalen rond mentaal welzijn te herkennen en te leren hoe je er mee omgaat. Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert daarom het online spel Expeditie Geluk, basisschool OLVA Steenbrugge in Brugge is de eerste.

"Het is heel belangrijk omdat de kinderen van jongs af zo snel mogelijk moeten leren wat het is om mentaal ok te zijn," zegt Thomas De Smet. De Ketnetwrapper is het gezicht van Expeditie Geluk. "Het is al bewezen dat preventie heel belangrijk is. Vanaf de leeftijd van ongeveer 14 jaar loopt het gemiddeld vaker de verkeerde kant uit, dus hoe vroeger we er bij zijn, hoe beter."

20.000 leerlingen in 1000 Vlaamse scholen kunnen vanaf nu het online spel spelen om te leren hoe ze aan geluk kunnen bouwen. 

"Wat we hier nu doen met Expeditie Geluk is technieken aanleren, preventief aan kinderen, als er iets tegenslaat of je moet iets doen wat je echt niet graag doet, hoe kan je er toch voor zorgen dat het iets leuker wordt of die donkere gedachten kwijt geraakt," licht Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits toe.

Jens Lemant
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse