Nieuws

Brou­we­rij Roden­bach opent Het Foe­der­huis: Bier­be­le­ving op hoger niveau’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Roeselare heeft Brouwerij Rodenbach Het Foederhuis officieel geopend. Daar kunnen bierliefhebbers de Rodenbach-bieren en streekeigen specialiteiten proeven tussen de bekende eikenhouten foeders.

"De opening van Het Foederhuis maakt deel uit van een groter plan dat later dit jaar volledig zal worden opgeleverd", zegt Brouwerij Rodenbach.

"Het parcours inclusief interactieve beleving en shop krijgt een volledige make over en zal in oktober worden ingehuldigd. De brouwerij ziet het aanbieden van bierbeleving als een van de speerpunten in haar marketingbeleid."

“Voorheen was de brouwerij enkel na reservatie te bezoeken, dat wordt nu anders, bierliefhebbers krijgen nu de kans om in deze uitzonderlijke setting van hun favoriete Vlaams Roodbruin bier te komen genieten."

Didi Decaesteker, Brand Ambassadeur van Rodenbach.

Foeders vormen uniek decor

Foederhuis Rodenbach2

De kelders met 294 eikenhouten foeders maken de brouwerij op wereldniveau uniek. Hier voltrekt zich een maanden- en jarenlang rijpingsproces dat leidt tot de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de limited editions Rodenbach Vintage en Rodenbach Evolved, evenals de fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander.

Foederhuis Rodenbach3

“Voorheen was de brouwerij enkel na reservatie te bezoeken, dat wordt nu anders, bierliefhebbers krijgen nu de kans om in deze uitzonderlijke setting van hun favoriete Vlaams Roodbruin bier te komen genieten.

Alle Rodenbach bieren zullen vers van het vat worden geserveerd, zelfs de Rodenbach Alexander die elders enkel op fles verkrijgbaar is. Ook de mooie klassieker ‘Picon Grand Cru’ krijgt een prominente rol. De drankenkaart is verder voorzien van softdrinks en warme dranken.” aldus Didi Decaesteker, Brand Ambassadeur Rodenbach.

Andy Debo
Celien Tanghe