Nieuws

Bouw van op één na groot­ste zon­ne­pa­ne­len­park van het land van start

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de luchthaven in Oostende is de bouw gestart van het grootste zonnepark van West-Vlaanderen. Het zal ook het  op één na grootste zijn van het land.

"Er komen 66.000 ultragrote zonnepanelen," zegt EnergyVision. Dat zal ook via burgerparticipatie particulieren bij het project betrekken. "Concreet komt het neer op een oppervlakte van 61 voetbalvelden aan zonnepanelen."


Het zonnepanelenpark zal 35 miljoen euro kosten. Dat moet elk jaar bijna 37.000 MWh aan stroom produceren. Daarmee moet de luchthaven in haar eigen energie kunnen voorzien, en ook stroom leveren voor de luchthaven van Antwerpen en nog eens 10.000 gezinnen uit de omgeving. 

"Die overige stroom zal "rechtstreeks naar de buurtbewoners gaan," belooft de luchthaven.

2023-05-15 00:00:00 - 61 voetbalvelden groot: op één na grootste zonnepanelenpark van het land komt op Oostendse luchthaven
Nieuws

61 voetbalvelden groot: op één na grootste zonnepanelenpark van het land komt op Oostendse luchthaven

Zonnepark Oostende

EnergyVision noemt het een project tegen de stroom in: "De sector lijkt dit jaar af te stevenen op een dieptepunt. Bij ons, maar ook in onze buurlanden stokt het plaatsen van zonnepanelen, en stijgt het aantal faillissementen van installateurs.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse