Nieuws

Bewa­kings­beel­den tonen hoe Wil­ly beroofd wordt van hals­ket­ting: poli­tie zoekt daders

Thumbnail 230906 blankenberge verdachte1

Op 6 september 2023 berooft een onbekende man de 78-jarige Willy met geweld van twee gouden halskettingen. De feiten spelen zich af aan het station van Blankenberge. De politie verspreidt bewakingsbeelden waarop de dief, z'n kompaan en twee vrienden te zien zijn. 

De verdachte en een kompaan achtervolgden het slachtoffer tot aan de fietsenstallingen van het station. Op het ogenblik dat er geen andere personen in de buurt waren, trok één van hen twee gouden halskettingen van de nek van het slachtoffer. De feiten werden gefilmd door de bewakingscamera’s.

Stadscamera's

De twee verdachten bleven na de feiten nog een geruime tijd in Blankenberge rondhangen. De stadscamera’s hebben hen geregistreerd in het gezelschap van nog 2 andere personen.

  • Verdachte 1 heeft donker, opgeschoren haar en een lichte stoppelbaard. Hij droeg een witte T-shirt, een witte broek, zwarte schoenen en een blauwe rugzak. 
  • Verdachte 2 heeft donker haar en droeg een zwarte pet. Hij droeg een witte korte broek, een witte T-shirt met zwarte strepen op de mouwen en had een rode rugzak bij.
  • Persoon 1 heeft donker haar en een donkere baard met snor. Hij droeg een felblauwe T-shirt , een broek van het merk Nike, een geruite pet en een zwarte rugzak.
  • Persoon 2 heeft donker haar. Hij droeg zwarte schoenen, een donkere broek, een donkerblauw voetbalshirt van” real Madrid” en een geruite pet. 

Het is niet duidelijk welke taal de mannen spreken.

Thumbnail 230906 grijpdiefstal persoon2

Herkent u de verdachten of één van de vrienden of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30 300.

Bekijk hier de beelden:

Celien Tanghe