Nieuws

Astro­naut Dirk Fri­mout op bezoek bij Alexan­der De Croo

2022-12-23 00:00:00 - Astronaut Dirk Frimout op bezoek bij Alexander De Croo

Eerste minister Alexander De Croo heeft voor het eerst de drie Belgische astronauten Raphaël Liégeois, Frank De Winne en Dirk Frimout samengebracht.Ook de staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, Thomas Dermine, was erbij.

Het was er eerder nog niet van gekomen dat de drie elkaar in levenden lijve zagen.

De eerste minister, Alexander De Croo, wou de astronauten persoonlijk meedelen hoe verheugd hij is over het feit dat er dertig jaar na de ruimtereis van Dirk Frimout uit Poperinge en twintig jaar na de eerste vlucht van Frank De Winne een nieuwe Belgische astronaut is die een hele nieuwe generatie laat dromen. .)

Lof

De pionier, Dirk Frimout, heeft niks dan lof over zijn jongste opvolger. "Mijn indruk van hem is zeer positief. Hij is perfect tweetalig en hij heeft uiteraard alle kwalificaties, anders word je niet gekozen uit een selectie van meer dan 22.000 kandidaten. Die vijf mensen die daaruit zijn gekomen, zijn allemaal supermensen die aan alle eisen voldoen."

"Plots ben je beroemd"

Het zijn drukke dagen voor Liégeois die woensdag nog op bezoek was bij de koning. Frimout herkent dat en waarschuwt de 34-jarige Liégeois. "Het Is niet altijd eenvoudig. Heel je sociaal leven verandert totaal van de ene dag op de andere", zegt Frimout.

"Plots ben je beroemd en word je voor alles en nog wat gevraagd en dan moet je beslissen waar je kan op ingaan en niet. Je moet altijd voorzichtig zijn dat je niet misbruikt wordt. In de opleiding leggen ze daar nu ook de nadruk op. Communicatie is belangrijker geworden dan in mijn tijd."

Bekijk ook:

Dertig jaar geleden werd Dirk Frimout de eerste Belg in de ruimte.

2022-12-23 00:00:00 - Astronaut Dirk Frimout op bezoek bij Alexander De Croo - dirk_frimout_astronaut.jpg
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga