Assi­sen moord Jill Him­pe: moe­der krijgt assisen­zaal stil met getuigenis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op het assisenproces rond de moord op een vrouw in Aalbeke heeft de moeder van het slachtoffer getuigd. Ze kreeg de assisenzaal stil met haar verhaal, over hoe de beschuldigde haar en haar dochter bedreigde, en hoe haar dochter doodsbang was van hem. Volgens de gerechtspsychiater vertoont de Kortrijkzaan veel psychopatische kenmerken.

De moeder van Jill kreeg de assisenzaal stil toen ze getuigde hoe de beschuldigde haar dochter terroriseerde. Hun hamburgerzaak ging failliet en de beschuldigde was steeds agressiever.

"We zijn nog samen naar de notaris geweest om dat te regelen. Zodat hij het geld kreeg en de schulden opgelost zouden zijn. Ik zei Jill nog dat we hem zouden betalen. We gaven hem 47.000 euro in de hoop dat hij haar gerust zou laten. Maar dat was niet genoeg."

Assisen moord Jill Himpe 3 def

Psychopatische trekjes

De gerechtspsychiater ziet veel psychopatische trekjes bij de Kortrijkzaan. En ook vrienden en buren getuigden dat hij Jill al een tijdje lastig viel, hoewel ze al even uit elkaar waren.

"Ze had wel wat schrik door alles wat er al gebeurd was, maar ze trad niet in detail. Ze heeft wel verteld dat ze nog werd lastiggevallen door hem", zeggen buren.

De moeder van slachtoffer Jill: "Op een avond stond hij plots voor onze deur. We hadden de deur gebarricadeerd. Ze stond te trillen met het wasgoed van haar verhuis in haar handen. Ik zei nog tegen Jill dat hij niet binnen kon, dat alles beveiligd en dichtgetimmerd was. Ze was panisch van angst voor hem…"

"Op het einde was ze doodsbang"

Eerder vandaag beschrijven getuigden wat ze die ochtend gezien hebben, en dat sprak weinig tot de verbeelding.

"Ik naderde een auto die geparkeerd stond vlak voor de brug in Aalbeke. Er stapte een vrouw uit. Haar handen waren samengebonden en haar mond was afgeplakt."

Het verhaal dat de moeder van Jill ophing is er één van veel schrik, en een kroniek van aangekondigde dood.

"Op het einde was ze doodsbang. Dat ze nog gezien zijn in de stad, terwijl ze hand in hand liepen. Dat kan er bij niet in. Hij moet haar hand vastgegrepen hebben. Jill was geen knuffelaar."

De verdediging heeft al aangekondigd dat ze één en ander wil nuanceren op dit proces. Feit is dat de Kortrijkzaan uiteindelijk zijn ex de keel oversneed in haar auto. De dader heeft al een strafblad en riskeert nu levenslange opsluiting.

Assisen moord Jill Himpe 1
De redactie