Nieuws

Alcat­raz Metal Fes­ti­val telt 13.000 bezoekers

2015-08-10 00:00:00 - Alcatraz Metal Festival telt 13.000 bezoekers

Het Alcatraz Metal Festival heeft zowat 13.000 bezoekers naar Kortrijk gelokt. "Een gestage groei", klinkt het zondag bij de tevreden organisatoren.

Vorig jaar kwamen 10.000 hardrock- en metalliefhebbers naar Alcatraz. Dit jaar waren er een pak meer bezoekers. De organisatie vermoedt dat het totaalconcept waaraan ze gewerkt heeft, aanslaat. "De eye-catcher van het festival was dit jaar ongetwijfeld het podium, volledig in het gevangenisthema", zegt persverantwoordelijke Bernard De Riemacker. "We kunnen zeker spreken van een succes. De precieze cijfers zijn nog niet binnen, maar we kregen naar schatting 13.000 bezoekers over de vloer tijdens het festivalweekend."

Nieuwe lokatie

Dit jaar verhuisde het festival naar een nieuwe locatie, op de Lange Munte. Er waren amper klachten van de omwonenden en geen noemenswaardige incidenten. Politiezone Vlas hield een oogje in het zeil, maar moest volgens De Riemacker niet ernstig ingrijpen. Gedurende het Alcatrazweekend traden 19 bands aan. Alle brede soorten binnen het metalgenre kwamen daarbij aan bod.

De redactie