Nieuws

Afslui­ten met een knal­ler: licht­stoet is slot­stuk van car­na­val in Heist

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Met ‘Mardi Gras’ heeft Knokke-Heist gisteravond een punt gezet achter vier dagen carnaval. Een indrukwekkende lichtstoet van 39 praalwagens trok door de straten, waar duizenden toeschouwers opeengepakt stonden. Knokke-Heist wil nu laten onderzoeken of het carnaval kan erkend worden als Vlaams cultureel erfgoed.

De versierde praalwagens en duizenden lichtjes scheppen een magische sfeer in de donkere straten van Heist. De lichtstoet is het slotstuk van vier dagen feest, waar naar schatting 40.000 mensen, op af kwamen.

“Iedereen is happy. Je mag hier doen wat je wil. Je mag bijvoorbeeld in een vrouw verkleed zijn als man, niemand zal hier raar naar je kijken.”

Figurant lichtstoet

Meer dan 1.500 figuranten willen nog één keer het beste van zichzelf geven. En dat geldt zeker voor de 362 figuranten van Okrakeet. Hun praalwagen is een eerbetoon aan een vriend die ze verloren hebben.

Cultureel erfgoed?

Met deze editie hebben de carnavalisten burgemeester Jan Morbee in elk geval helemaal ingepakt. De burgemeester wil zelfs onderzoeken of het carnaval erkend kan worden als Vlaams cultureel erfgoed.

Lichtstoet Heist 1
Stefaan Six
Celien Tanghe