Nieuws

Uit­no­di­gin­gen om op zijn kamer te komen eten: deon­to­lo­gi­sche com­mis­sie wil ont­slag van Fran­se prof in Europ­a­col­le­ge na klach­ten van sek­su­e­le intimidatie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De deontologische commissie van het Europacollege in Brugge adviseert de rector om een Franse prof te ontslaan. Verschillende studentes beschuldigen hem van seksuele intimidatie. De man is voorlopig geschorst.

De bal ging een het rollen na een klacht van een huidige student. De prof, die sinds 2012 op het Europacollege aan de slag is, nodigde haar verschillende keren uit om op zijn kamer in het Europacollege te komen eten of om samen iets te gaan drinken.

Een groep van zes voormalige medewerkers en studenten schreef intussen een brief naar Federica Mogherini, de rector van de prestigieuze internationale school. Via de brief roepen ze op tot het ontslag van de professor.

Schermafbeelding 2024 02 17 110000
Nieuws

Prof Europacollege in Brugge op non-actief na klachten seksuele intimidatie

Gedragscode

Volgens de deontologische commissie van het Europacollege toont de man geen berouw. Daarom oordeelt de commissie dat hij ontslagen moet worden. 

Sinds 2021 heeft het Europacollege, met de inbreng van studenten, een herziene gedragscode die transparante procedures garandeert om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt.

"Het doel van onze code is om een nultolerantiebeleid te handhaven voor handelingen die de waardigheid en integriteit van elk lid van de College-gemeenschap schaden (in de vorm van discriminatie, pesten, intimidatie, geweld, stalking of seksueel wangedrag)", staat te lezen in een statement van het Europacollege.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere