Nieuws

425 km rij­ple­zier voor moun­tain­bi­kers langs de kust

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Aan de kust kunnen mountainbikers zich vanaf nu volledig uitleven. Vandaag hebben Westtoer, Sport Vlaanderen en de kustgemeenten een parcours geopend van 425 kilometer. Daarnaast is er ook een nieuwe MTB-marathonroute van 107 km.

De afgelopen jaren zijn er heel wat mountainbikeroutes geopend of vernieuwd aan de kust. Sport Vlaanderen, Westtoer en de kustgemeenten hebben nu al die routes met elkaar verbonden tot een groot aaneengesloten kustnetwerk. Dat is toegankelijk voor iedereen, van de recreatieve fietser tot de getrainde sportman en -vrouw. Die laatsten kunnen ook terecht op een nieuwe mountainbike-marathonroute van 107 kilometer tussen De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Middelkerke, met heel wat hoogtemeters en technische passages.

 178 offroadkilometers bijgekomen

In het dichtbevolkte kustgebied met veel beschermde stukken natuur was het vaak een uitdaging om nieuwe routes met voldoende offroadkilometers samen te stellen. Door een samenwerking tussen Sport Vlaanderen, Westtoer en de kustgemeenten zijn er nu 178 offroadkilometers bijgekomen. "Aan de kust kan je het mountainbiken in al zijn facetten beleven doordat paden lopen via bos, duinen en strand", zegt Marleen Decordier, voorzitter van Sportoverleg Kust.

Belga