Nieuws

100km van Ieper’ van start gegaan

2024 05 09 100 KM VAN IEPER START 1

Organisatoren Jan Durnez en Thierry Buseyne zijn verheugd over de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers.

De 52ste editie van de driedaagse wandeltocht '100 km van Ieper' is vandaag van start gegaan. Wandelliefhebbers verzamelen zich voor een weekend vol avontuur en ontdekking. Ondanks de naam hoeven deelnemers zeker geen 100 kilometer af te leggen, want het evenement biedt een scala aan afstanden, van kort tot lang en zelfs heel lang.

Op het wandelmenu staan de klassieke afstanden van 6 tot 50 kilometer, waarbij de laatste een uitdaging vormt voor de ervaren stappers. Voor gezinnen en recreatieve wandelaars is er elke dag een gezinsvriendelijke tocht van ongeveer 6 kilometer beschikbaar. Bovendien zijn de twee kortste afstanden elke dag toegankelijk voor G-sporters en gezinnen met kinderbuggy's, waardoor het evenement inclusief en toegankelijk is voor een breed publiek.

Hoop op maximaal 5.000 deelnemers

De start van elke tocht vindt plaats aan de zaal Fenix in de Leopold III-laan, waar wandelaars zich verenigen voor een dag vol beweging en plezier. Met bijna 1.500 wandelaars op de eerste dag en een optimistische blik op de komende dagen, hoopt de organisatie het aantal deelnemers tegen het einde van het evenement te zien stijgen naar bijna 5.000. Het ideale wandelweer en de diversiteit aan afstanden beloven een weekend vol plezier en uitdaging voor zowel ervaren wandelaars als gezinnen die op zoek zijn naar een gezellige dag in de buitenlucht.

Emile Beeckman