1 april! Deze april­vis­sen kon onze redac­tie al vangen

Orka1aprilkoksijdefin

Bij 1 april horen traditioneel grappen en verzonnen verhalen. Wij visten al enkele ongeloofwaardige aprilvissen op. Zo spoelde er in Koksijde deze morgen zogezegd een orka aan en zou de stad Nieuwpoort de leeuw op zijn vlag vervangen hebben door een wulp. 

De een trapt er al sneller in dan de andere, maar 1 aprilgrappen zijn een terugkerend fenomeen. Ook onze provincie waagt er zich vandaag aan. De gemeente Koksijde-Oostduinkerke kwam maandagochtend op Facebook met nieuws heet van de naald: een orka zou aangespoeld zijn op het strand Sint-André bij Oostduinkerke. Daar hoorden zelfs foto's bij van het nagemaakte dier op het strand en brandweermannen die in actie komen.

Aprilgrap orka
Nieuws

Het verhaal achter de aangespoelde orka, de meest geslaagde 1 aprilgrap: "hulpdiensten op voorhand ingelicht"

Oordeel zelf hoe echt de april-orka van Oostduinkerke eruitziet

De wulp van Nieuwpoort

In Nieuwpoort steelt geen aprilvis maar een wulp de show. De bekende leeuw op de stadsvlag zou plaatsmaken voor de vogel. Die grap is een ludieke sneer naar de afgeschoten plannen om de jachthaven uit te breiden en extra woningen bij te bouwen. De stad krijgt geen vergunning omdat er in het gebied achttien wulpen leven en die soort bedreigd is.

Haaientand van 1m75 op strand Bredene

Ook in Bredene was er deze ochtend een wonderbaarlijke ontdekking. Een haaientand van maar liefst één meter en 75 centimeter groot lag op het strand van Bredene. De ogenschijnlijk gigantische vondst blijkt een werk van een kunstenaar met gevoel voor humor. 

Haaientand1april
Robbe Wets