Kies West 24

Wou­ter Ver­meersch (Vlaams Belang) stemt in Kort­rijk: Onze pro­vin­cie mag niet lan­ger ver­ge­ten wor­den in Brussel”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vlaams Belang-lijsttrekker voor de Kamer Wouter Vermeersch heeft vanmorgen zijn stem uitgebracht in Kortrijk. Vermeersch wacht de resultaten af, maar Vlaams Belang moet volgens hem "de grootste partij van West-Vlaanderen worden".

Vlaams Belang was vorige verkiezingen de tweede grootste partij in West-Vlaanderen, na CD&V. Vermeersch hoopt dat zijn partij deze keer de grootste van West-Vlaanderen wordt: "Er is verandering nodig en onze provincie mag niet langer vergeten worden in Brussel. We blijven met de voetjes op de grond, maar Vlaams Belang moet de grootste partij van onze provincie worden."

Vermeersch is momenteel ondervoorzitter van de Kamerfractie van Vlaams Belang en voorzitter van de gemeenteraadsfractie in Kortrijk. Hij vindt de stemmen voor Vlaams Belang geen proteststem: "Als je de grootste partij bent in de peilingen, dan zijn dat niet enkel proteststemmen. Er zijn ook duidelijk proteststemmen, want er is protest nodig."

Vermeersch wil na de verkiezingen aan de tafel zitten met de andere partijen: "Als we de grootste partij worden, nodigen we alle partijen uit. Daarvoor kijken we in de eerste plaats naar de tweede grootste partij, volgens de peilingen is dat N-VA."

Whats App Image 2024 06 09 at 09 52 46
Thibaut Desmarets