De West-Vlaamse Stem

Hoe zullen de West-Vlaamse politici de stem van onze provincie vertegenwoordigen op Vlaams en federaal niveau? Je hoort het in 14 afleveringen van De West-Vlaamse Stem.

De stem van het onderwijs

Programma's
De stem van het onderwijs

In aanloop naar de verkiezingen op 9 juni, geven we elke dag in onze reportagereeks ‘De West-Vlaamse Stem’ de West-Vlaming letterlijk een stem. In Vlaamse en federale thema's als koopkracht, natuur, gezondheidszorg en ook het onderwijs.

Sandra Leleu staat al bijna dertig jaar in het onderwijs, waarvan de laatste acht als directeur in het GO Atheneum Ieper. Sinds januari is ze al op zoek naar een vervangleerkracht Nederlands, maar ze kreeg geen enkele sollicitatie binnen. De werkdruk op andere leerkrachten die bijspringen wordt groter, en leerlingen halen nog maar moeilijk de eindtermen. Een probleem dat terugkomt in heel wat scholen.

Ze stelt haar vragen aan Maaike De Vreese, tweede plaats voor N-VA Federaal en Pablo Annys, Vlaams lijsttrekker voor Vooruit. N-VA wil vooral blijven inzetten op de kwaliteit van het Nederlands in de klas, zodat leerkrachten kunnen focussen op lesgeven. Vooruit is voorstander van een onderwijsassistent, die bijtaken kan overnemen. De partij wil ook een jaar betaalde stage in de opleidingen.

Stemmen potlood papier

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.

Debat6

De Laatste Week

Deze week ontvangen Karl en Kjenta in ons debatprogramma voor de verkiezingen de West-Vlaamse lijsttrekkers van de zeven grootste partijen. Ze gaan in debat over drie thema's. In de laatste aflevering zijn Hilde Crevits (CD&V) en Jeremie Vaneeckhout (Groen) te gast.

Debat6