De West-Vlaamse Stem

Hoe zullen de West-Vlaamse politici de stem van onze provincie vertegenwoordigen op Vlaams en federaal niveau? Je hoort het in 14 afleveringen van De West-Vlaamse Stem.

De stem van de gepensioneerde

Programma's
De stem van de gepensioneerde

Gerarda Vanoverberghe uit Beitem is 82 jaar. Ze heeft vijftig jaar hard gewerkt, eerst bij haar ouders en dan op het landbouwbedrijf van haar man. Ze is nu weduwe en moet met een klein pensioen van iets meer dan 1.500 euro rondkomen. Ze vraagt zich af of daar nog iets kan bijkomen. De vrouw is hardhorig en een nieuw hoorapparaat zou erg welkom zijn, maar dat is te duur. Als Gerarda straks naar het woon-zorgcentrum moet, dan kan ze dat niet betalen. Ze wil liever niet dat haar dochter en schoonzoon moeten bijspringen. 

De kranige vrouw legt haar situatie uit aan Melissa Depraetere, lijsttrekker van Vooruit voor het federaal parlement en Sander Loones, lijsttrekker van N-VA voor het Vlaams parlement. Beide politici verduidelijken ook hoe hun partij de pensioenen betaalbaar zal houden nu de vergrijzing alsmaar toeneemt.

Stemmen potlood papier

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.

Debat6

De Laatste Week

Deze week ontvangen Karl en Kjenta in ons debatprogramma voor de verkiezingen de West-Vlaamse lijsttrekkers van de zeven grootste partijen. Ze gaan in debat over drie thema's. In de laatste aflevering zijn Hilde Crevits (CD&V) en Jeremie Vaneeckhout (Groen) te gast.

Debat6