De West-Vlaamse Stem

Hoe zullen de West-Vlaamse politici de stem van onze provincie vertegenwoordigen op Vlaams en federaal niveau? Je hoort het in 14 afleveringen van De West-Vlaamse Stem.

De stem van de horeca

Programma's
De stem van de horeca

Luc Declerck is al 38 jaar horeca-uitbater in Oostende. Een sector met heel wat uitdagingen. De winstmarges verminderen door de hoge loonkosten. De laatste 2 jaar zijn die met bijna 17 procent gestegen. Doorrekenen aan de klant is geen optie meer.

Nieuwe regels rond flexijobs zijn een ander probleem. Luc heeft drie horecazaken, maar kan niet met personeel schuiven. “Ik heb in totaal bijna 40 mensen in dienst. Als ik in één van de andere zaken wat extra handen nodig heb, is het niet mogelijk om die naar daar te sturen. Ik kan ze inschrijven in een voor hen minder interessant statuut, waardoor ze toch belasting betalen en veel minder per uur overhouden. Of ik kan mensen van bij de collega’s halen”, zegt Luc.

Vincent Van Quickenborne van Open VLD, lijsttrekker voor de Kamer, en Joachim Coens van CD&V, lijstduwer voor de Kamer stellen oplossingen voor.

Stemmen potlood papier

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.

Debat6

De Laatste Week

Deze week ontvangen Karl en Kjenta in ons debatprogramma voor de verkiezingen de West-Vlaamse lijsttrekkers van de zeven grootste partijen. Ze gaan in debat over drie thema's. In de laatste aflevering zijn Hilde Crevits (CD&V) en Jeremie Vaneeckhout (Groen) te gast.

Debat6