De West-Vlaamse Stem

Hoe zullen de West-Vlaamse politici de stem van onze provincie vertegenwoordigen op Vlaams en federaal niveau? Je hoort het in 14 afleveringen van De West-Vlaamse Stem.

De stem van de zorgverlener

Programma's
De stem van de zorgverlener

Het personeelstekort in de woonzorgcentra maakt de job weinig populair, een vicieuze cirkel die de overheid volgens de sector moet doorbreken. Tilly Delrue is coördinator in WZC Sint-Anna Bulskamp in Veurne maar komt nauwelijks aan planning toe omdat ook haar handen nodig zijn aan het bed. 

Ze vraagt Nathalie Muylle van CD&V en Natalie Eggermont van PVDA om antwoorden. Beiden zijn lijsttrekkers voor de Kamer en beiden willen ook de personeelsnorm aanpassen van 60 voltijdse medewerkers per 100 bewoners naar 90. Wie naar een woonzorgcentrum verhuist is immers alsmaar meer zorgbehoevend. Over de inzet van mantelzorgers verschillen de politici dan weer van mening.

Stemmen potlood papier

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.

Debat6

De Laatste Week

Deze week ontvangen Karl en Kjenta in ons debatprogramma voor de verkiezingen de West-Vlaamse lijsttrekkers van de zeven grootste partijen. Ze gaan in debat over drie thema's. In de laatste aflevering zijn Hilde Crevits (CD&V) en Jeremie Vaneeckhout (Groen) te gast.

Debat6