Toast brioche champignon met blue stilton
Elk weekend krijg je in Zon, Zee & Sali een heerlijke tip voor een bijgerecht bij je zomerse barbecue. Deze week geeft Julie Minne. Ze schreef met ‘Fire Dining’ een boek vol receptinspiratie voor op de barbecue.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1kg champignons gemengd (250g Parijse champignons, 250g oesterzwammen, 250g eekhoorntjesbrood en 250g shiitakes)
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uien
- 8 steeltjes bieslook
- 1 bos platte peterselie
- 1 toastbrood
- 100g ongezouten boter
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 200g blue stilton (kaas)
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
Maak de champginons schoon en snijd ze in partjes.
Snipper de knoflook, lente-uien en groene kruiden.
Kruid de champignons met peper en zout en voeg de knoflook, lente-uien en groene kruiden toe. Besprenkel rijkelijk met olijfolie.
Snijd het toastbrood overlangs in twee schijven van 1,5 centimeter dikte.
Snijd de boter in stukjes en doe die in een klein steelpannetje. Smelt de boter en besprenkel er het toastbrood mee.
Bak het toastbrood goudbruin aan beide zijden.
Bak ondertussen ook de mengeling champignons en blus op het einde met balsamicoazijn.
Verdeel de champignons over het brood en verbrokkel er de blue stilton overheen.
Tip
Geen fan van blauwe kaas? Gebruik dan een pittige cheddar! Dat is ook een ontzettend lekkere combo.
Weetje
Blue stilton is van oudsher bekend als de 'koning van de Engelse kazen' en heeft een beschermde oorsprong. Hij mag dus uitsluitend gemaakt worden volgens een uniek recept en plaatselijk vakmanschap in de drie Engelse graafschappen Derbyshire, Leicestershire en Nottinghamshire.
Fire Dining
Dit recept is van Julie Minne en komt uit haar boek 'Fire Dining'. Meer recepten van Julie Minne vind je in haar boek.
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?