Sport

Velo­fol­lies zorgt opnieuw voor storm­loop aan bezoekers

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisteren is de jaarlijkse fietsbeurs Velofollies in Kortrijk Xpo van start gegaan. De eerste dag was meteen een groot succes. Net geen 13.000 bezoekers vonden de weg naar de Kortrijkse Xpo.

Wat is Velofollies?

  • Velofollies is een jaarlijkse fietsbeurs in Kortrijk die dit jaar aan zijn 16e editie toe is. De beurs gaat door in Kortrijk Xpo van 19 tot en met 21 januari 2024.
  • Er zijn meer dan 300 exposanten.
  • Alle type fietsen en merken zijn aanwezig: racefietsen, mountainbikes, gravelfietsen, trekkingfietsen, hybridefietsen, retrobikes, stadsfietsen en e-bikes. 
  • Er is ook plaats voor accessoires zoals helmen, fietskledij, fietstassen, boeken...

"Sportief, recreatief of gravelliefhebber, iedereen komt hier aan zijn trekken. Het mooie van Velofollies is en blijft zijn toegankelijkheid."

Pieter Desmet, organisator Velofollies

De fietsbeurs, die doorgaat van 19 tot en met 21 januari kende een uitstekende start met bijna 13.000 bezoekers op de eerste dag. 

“Sportief, recreatief of gravelliefhebber, iedereen komt hier aan zijn trekken. Het mooie van Velofollies is en blijft zijn toegankelijkheid. Overal zie je geïnteresseerde bezoekers uitleg vragen en krijgen. De vele workshops, de meet en greets net als het E-bike testparcours vielen opnieuw bijzonder in de smaak. Het zelf kunnen uittesten, voelen en rustig bekijken blijft toch een zeer belangrijk aspect bij de aanschaf van een nieuwe tweewieler. En dit kan men op Velofollies allemaal zonder enig probleem”, vertelt organisator Pieter Desmet.

Velofolies
Nieuws

Voor het eerst meer elektrische dan gewone fietsen verkocht, en ook gravelbike is aan opmars bezig

Velofollies 2024
Thibaut Desmarets