Sport

Sven Van­den­brou­c­ke wint tri­at­lon van Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Sven Vandenbroucke, uit Wevelgem, heeft de negentiende editie van de Kortrijkse Triatlon gewonnen. Guust De Smul pakte voor de derde keer de overwinning in de kwartduatlon, daarmee is hij recordhouder. Bij de vrouwen verlengde de Kortrijkse Camille Watteyne voor eigen publiek haar titel.

Rumbekenaar Jasper Sabbe, de winnaar van vorig jaar, begon zijn 4 km op de fiets, enkele seconden voor man in vorm Sven vandenbroucke, ook een ex-winnaar en de Wevelgemnaar zegevierde onlangs nog in Izegem. 

Halfweg de fietsproef, twee rondes van 22 km, nam een ijzersterke Sven Vandenbroucke als eerste het keerpunt. Jasper Sabbe, Sander Heemeryck en Devlin Derudder vochten in positie 2, 3 en 4 een leuk duel uit voor de resterende podiumplaatsen.

Wanneer Vandenbroucke zijn loopschoenen aantrok voor de 10 km loopproef, had hij ruim een minuut voorsprong. Vandenbroucke zette nog een indrukwekkende loopsolo neer en wint de Kortrijkse Triatlon. Jasper Sabbe is tweede, Sander Heemeryck vervolledigt het podium. Bij de vrouwen gaat de zege meer dan verdiend naar Marie Luyckx.

Stefaan Vanpoucke