Sport
 | update 

Spor­tief op het veld, amok bui­ten het sta­di­on: PAOK dient klacht in tegen orde­dien­sten na blind geweld’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De kwartfinale tussen Club Brugge en het Griekse PAOK Saloniki verliep op het veld erg sportief, maar dat was niet het geval buiten het stadion. De politie moest zowel voor als na de wedstrijd het waterkanon inzetten nadat Griekse supporters zonder ticket het stadion probeerden binnen te dringen. Zes agenten raakten daarbij gewond.

Na een uitgelaten maar al bij al rustige dag in de Brugse binnenstad, slaat de sfeer om als een groep van zo’n 500 PAOK-supporters tegen de afspraak in toch te voet naar het stadion stappen, terwijl er shuttlebussen op ’t Zand klaarstonden.

402 BB LINKS supporterspaok
Sport

Griekse supporters palmen Brugse binnenstad in voor match tegen Club, politie controleert op verboden materiaal

“De massa was niet tegen te houden. We konden niet anders dan die optocht te begeleiden.”

Lien Depoorter, woordvoerder politie Brugge

Confrontatie met politie

Aan het stadion zelf komt het tot een confrontatie tussen de meer dan 2.000 PAOK-supporters en de politie. Het waterkanon moest de massa achteruit dringen.

“Aan het stadion werd het grimmig. Wat bleek: heel wat supporters hadden geen geldig ticket op zak en probeerden alsnog door te dringen. Het werd gevaarlijk en dan moesten we de grote middelen inzetten”, klinkt het bij de Brugse politie.

Club Brugge
Sport

Club Brugge moet vrede nemen met 1-0 winst, na gemiste strafschop Thiago

Supporters PAOK

© Belga

PAOK dient klacht in tegen ordediensten

'De politie behandelt ons als beesten', klinkt het bij PAOK-supporters op sociale media. De Griekse club dient nu zelfs officieel klacht in bij de UEFA en de Griekse ambassade in ons land. Hun aanhang zou naar eigen zeggen op krankzinnige wijze behandeld zijn door de Belgische ordediensten. Volgens PAOK ging de Belgische politie over tot "willekeurige arrestaties van mensen met geldige tickets, die daarop geen toegang kregen tot het stadion". Er zouden ook traangas en waterkanonnen zijn ingezet "tegen mensen die aan het picknicken waren", en toen PAOK-fans het Jan Breydel-stadion wilden verlaten, kregen zij te maken met "blind geweld".

Ook de politie zelf komt niet helemaal zonder kleerscheuren uit de confrontatie. Er zouden een zestal politie-inspecteurs gewond zijn geraakt.

Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe
Belga