Sport

Club Brug­ge moet vre­de nemen met 1 – 0 winst, na gemis­te straf­schop Thiago

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Club Brugge heeft donderdag de heenwedstrijd van zijn kwartfinale tegen het Griekse PAOK Thessaloniki met 1-0 gewonnen. Die eindstand stond bij de rust al op het bord.

Op assist van Ferran Jutgla zorgde Hugo Vetlesen in de zesde minuut voor de vroege voorsprong. Igor Thiago kwam voor rust nog twee keer dicht bij de 2-0, maar kon niet afwerken. De Braziliaan pakte wel een gele kaart, wat hem de terugwedstrijd in Thessaloniki kost.

Gemiste penalty

In de tweede periode bleef Brugge naar een dubbele voorsprong op zoek gaan. Doelman Dominik Kotarski voorkwam dat op een gevaarlijk schot van Jutgla en stond ook paraat op een afstandsschot van Raphael Onyedika. Een kwartier voor tijd ging Kotarski wel in de fout. De doelman haalde Onyedika binnen de zestien neer, waarop Thiago vanop de penaltystip mocht aanleggen. Maar ook op die manier lukte het de Braziliaan niet om te scoren. Hij trapte zijn penalty binnen het bereik van Kotarski, die zo zijn fout kon goedmaken.

In de slotfase pakten ook Maxime De Cuyper en Brandon Mechele nog een derde geel, zodat ook zij niet inzetbaar zijn in Thessaloniki.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De winnaar van het duel treft in de halve finales het Tsjechische Viktoria Plzen of het Italiaanse Fiorentina. Die hielden het in hun heenwedstrijd bij een 0-0 gelijkspel.

Belgaimage 90795887
Belgaimage 90796000
Belgaimage 90797513
Belgaimage 90798993
Belgaimage 90799008
Belgaimage 90800113
Belga
Belga
Celien Tanghe