Sport

Atle­tiek­ver­e­ni­ging Roe­se­la­re ape­trots op Alexan­der Doom

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Bij AV Roeselare zijn ze apetrots op Alexander Doom. Hij kwam als zestienjarige bij de club als talentrijke scholier, maar de evolutie die hij heeft doorgemaakt hadden ze daar totaal niet verwacht. Doom is nu al Europees en wereldkampioen, en dus mag hij misschien wel dromen van olympisch eremetaal. In Roeselare hopen ze al op een feestje.

De beeltenis van Alexander Doom siert het Stedelijk Sportstadion, waar hij als zestienjarige kwam trainen bij AV Roeselare. Toen nog als meerkamper, en 400 meter loper.

Ondervoorzitter AV Roeselare Geert Dekaezemaker:" Ik denk dat hij de klik heeft gemaakt ergens op een jeugdkampioenschap in Nederland, waar hij voor de eerste keer een 400 meter liep, en meteen de beste tijd van zijn leeftijdscategorie had. Daar is dan beslist om alles op die 400 meter te zetten."

De keuze voor de 400 meter heeft Doom geen windeieren gelegd, maar toch liep zijn pad niet over rozen. Vader Borlée had het meer voor zijn eigen zonen, vorig jaar dacht hij nog aan stoppen.

Rudy Ligneel is hoofdtrainer bij AV Roeselare: "Nu heeft hij vast werk bij defensie, en kan hij beter trainen, twee keer per dag. Hij heeft de mogelijkheid om langere stages af te werken, dat is zeker in zijn voordeel."

"Dromen over Olympische medaille is zoet"

Nu is Doom de onbetwiste leider van de Tornadoes, en Belgisch recordhouder met 44'15. WK en EK goud heeft Doom al op zak, maar olympisch eremetaal, dat is nog iets anders.

"Over een medaille spreken op de Olympische Spelen, daar moet je nog mee opletten. Maar dromen is zoet, hé. Voor een medaille op de Spelen ga je onder de 44 seconden moeten lopen. Wat is de sterkte van Alexander ? Zijn consistentie, zijn aanhoudende vorm, altijd dezelfde lijn doortrekken, en helemaal op het einde kan hij nog altijd ietsje meer dan de andere. Hij vertraagt minder dan de andere ? Ja, vertragen is natuurlijk subjectief, maar de verzuring treedt misschien ietsje later op."

Na het goud van het WK indoor in Glasgow was Doom hier al te gast, stiekem dromen ze al van een nieuw feestje.

Organisator sportevenementen Roeselare Noël Demeyere: "Dat is niet teveel dromen. Ik heb het meegemaakt in 1996 met Fred Deburghgraeve. Toen waren er 9.000 mensen aan het Spillebad. Toen zat ik ook in de organisatie, en de volgende keer wil ik er ook bij zijn. -Jij hoopt op een feestje in augustus. Ik hoop zeker op een feestje in augustus."

Alexander doom
Sport

Alexander Doom is "super tevreden, met de titel en met het record"

Jeroen Sap
Andy Debo