Sport

Alexan­der Doom is super tevre­den, met de titel en met het record”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

"Ik ben super tevreden. Zowel met de titel, als met het record", verklaarde Alexander Doom uit Roeselare, nadat hij zich maandag in Rome in een Belgisch record (44.15) tot Europees kampioen op de 400 meter gekroond had. "Ik ben zowel indoor als outdoor recordhouder en doe beter dan Jonathan Borlée, die altijd op zo(n hoog niveau gelopen heeft. Dat betekent toch wel iets. Bovendien ben ik ook niet meer ver verwijderd van het Europees record (44.07)."

"Ik had me helemaal niet aan die tijd verwacht. Ik dacht eerder dat ik 44.5 of 44.6 zou lopen. Uiteraard ben ik dus erg blij. Van de titel heb ik ook niet durven dromen, begin dit jaar was de finale halen het doel. Bovendien had ik vandaag last aan de psoas. De kiné heeft zijn werk gehad om me klaar te stomen voor de finale en ik liep stevig ingetapet. Dan nog deed het pijn, het was niet mijn prettigste rondje."

Keuzes maken

"In de finale hield ik vooral de Nederlander Liemarvin Bonevacia (die brons zou behalen) in de gaten. Die had me zondag in de halve finale verrast door erg snel te starten. Mijn bocht verliep goed, ik wist dat de Brit Charles Dobson (zilver) in de laatste rechte lijn nog zou komen opzetten, maar liep mijn beste laatste honderd meter van het seizoen. Misschien kan ik met deze tijd ook iets moois realiseren op de Spelen in Parijs. We gaan daar voor eremetaal met de 4x400 en met de gemengde aflossing, maar individueel is een finale zeker mogelijk. Het worden wel heel veel wedstrijden en het is onmogelijk om die allemaal op hetzelfde niveau te lopen. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden."

Belga
Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.