Sport
 | update 

Orga­ni­sa­tie E3 Saxo Clas­sic heeft plan B ach­ter de hand voor wer­ken Paterberg

Paterberg

De Paterberg | © Belga

Een grondverzakking, door de hevige regenval van de afgelopen dagen, heeft ervoor gezorgd dat de toegangsweg naar de Paterberg in Kluisbergen geblokkeerd is. Momenteel zijn er werken aan de gang om ervoor te zorgen dat op vrijdag 22 maart, de dag dat de E3 Saxo Classic plaatsvindt, het euvel is opgelost. In Harelbeke hebben ze echter een plan B achter de hand zodat, mochten de volledige werken niet tijdig klaar zijn, een passage over de Paterberg toch mogelijk is.

"Door de regen is er een verzakking gekomen op de Paterberg. Een aannemer klopt en duwt ijzeren platen in de grond om het geheel te verstevigen. Dan gaat men de ontstane holtes nog verder opvullen en gaat men asfalteren. Als alles goed verloopt, zouden de werken klaar zijn op 14 maart en wordt de Paterberg vrijgegeven. Dan is er geen enkel probleem", legt Jacques Coussens van het organiserende comité van de E3 Saxo Classic uit.

Paterberg
Sport

Gooit wegverzakking op Paterberg roet in het eten van de E3 Saxo Classic?

"Later opdraaien richting Paterberg"

"Toch hebben wij een plan B uitgedokterd. Dat bestaat erin dat we later gaan opdraaien richting de Paterberg. Wij maken dan een lus van zowat een kilometer. Zo komen we pas op het laatste gedeelte van de aangetaste weg terug. Daar is men als eerste aan beginnen werken, dus dat stuk zal wel tijdig klaar zijn. Is dat toch niet het geval, dan kunnen we verzaken aan de Paterberg en laten we die volledig links liggen. Maar daar gaan we niet van uit. Normaal gezien zullen we naar de Paterberg kunnen rijden zoals wij het oorspronkelijk voorzien hebben."

Coussens merkt nog op dat na Paterberg nog drie hellingen volgen: Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat of de E3 Col en de Tiegemberg. "In de Ronde van Vlaanderen is dat wel iets anders. Daarin is de Paterberg de ultieme finale."

Belga
Celien Tanghe