Sport

KV Kort­rijk heeft nieu­we gebruiks­over­een­komst voor stadion

2021-05-12 00:00:00 - Komt nieuw stadion KVK op site Kortrijk Xpo? - stadionkvk2.jpg

De gemeenteraad van Kortrijk heeft de nieuwe gebruiksovereenkomst met KV Kortrijk voor het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex heeft goedgekeurd. Die moet op lange termijn het gebruik van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex voor KVK garanderen.

CEO Non-Sports Guillaume Nuytten reageert tevreden. "De nieuwe gebruiksovereenkomst voor het stadion en het jeugdcomplex loopt voor negen seizoenen, met stilzwijgende verlenging, en biedt ons dus rechtszekerheid op de lange termijn", klinkt het in een mededeling. "We zijn blij dat we zo kunnen verder bouwen op de positieve samenwerking met de stad van de laatste maanden."

Sociale initiatieven

De nieuwe gebruiksovereenkomst zorgt ervoor dat KV Kortrijk ook de komende seizoenen van het Guldensporenstadion en het jeugdcomplex gebruik mag maken. Daarnaast zal KVK extra zijn schouders zetten onder de verschillende sociale initiatieven die binnen de stad opgezet worden.

Naast de nieuwe overeenkomst met de stad bevestigt de eersteklasser ook dat Vincent Tan op 21 juni een kapitaalverhoging heeft doorgevoerd van 10 miljoen euro. "Dit onderstreept het engagement van onze eigenaar en zijn investeringsbereidheid in de club", aldus KVK.

Vincent Tan
Sport

Vincent Tan investeert 10 miljoen extra om nieuw gevecht tegen degradatie te vermijden

Belga
Ben Storme