Sport

Kort­rijk ver­slaat Leu­ven Bears met over­tui­ging in BNXT League

Jamarius Burton - Kortrijk Spurs

Belga

Het gepromoveerde Kortrijk liet zondag zien dat ze in de BNXT League weinig moeite hadden met de Leuven Bears, eindigend met een overtuigende 88-69 overwinning. 

Ondanks de beslissing van Leuven om deze week Casey Benson en Chris Vogt te ontslaan, reisde het met slechts tien spelers naar de Lange Munte in Kortrijk, aangezien Teddy Allen, hun enige vervanger, nog niet speelgerechtigd was.

De mannen van Christophe Beghin namen al vroeg de leiding in de wedstrijd en sloten het eerste kwart af met een overtuigende 22-9 voorsprong, waarin Leuven worstelde met enkele turnovers. Hoewel Cody Riley (19 punten, 15 rebounds, 3 assists) en Victor Bailey (16 punten) de schade voor de bezoekers in het tweede kwart probeerden te beperken (24-22), was de overwinning van de West-Vlamingen nooit in gevaar.

Kortrijk sluit aan op 4e plaats

Met deze zege sluit Kortrijk aan bij Luik, Brussels en Mechelen op de vierde plaats in de voorlopige stand met veertien punten uit vijf overwinningen, terwijl Leuven voorlopig alleen op de achtste plaats staat met dertien punten.De BNXT League gaat komende vrijdag verder met wedstrijden tussen Charleroi en Oostende, evenals Kortrijk en Mechelen.

Belga

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.