Sport

Gezin ver­huist naar Cana­risch eiland voor surf­car­ri­è­re Kamiel (12)

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een opvallende stap voor het gezin Deraeve uit Oostduinkerke. Ze verhuizen na de zomer definitief naar het Canarische eiland Fuerteventura. Dat doen ze voor de surfcarrière van zoon Kamiel. Hij is nog maar 12, maar kenners zien in hem een groot talent, en hij heeft ook al mooie resultaten behaald. Op Fuerteventura zijn er élke dag golven en kan Kamiel trainen om te groeien in de sport.

Kamiel Deraeve, surftalent: “In België zijn er wel drie keer op een jaar golven en dat is echt niet genoeg om te trainen en dan vooruitgang te boeken. Daarom gaan we verhuizen zodat we elke dag kunnen surfen, elke dag kunnen trainen om beter te worden.”

Drastisch

De ouders van Kamiel kennen Fuerteventura al, ze hebben er ook een tweede verblijf. Dat maakt de stap makkelijker. Maar toch. Peter Deraeve, papa van Kamiel: “Dat is inderdaad drastisch. Maar aan de andere kant willen we allebei niet binnen vijf jaar zeggen: "hadden we maar." We vinden het zelf ook wel leuk. Anders zouden we het niet doen, het is een verhaal van hem maar ook van ons.”

Kamiel Deraeve, surftalent: “Het heeft ook nadelen. Ik ga mijn vrienden ook enorm missen. En ik zal ze niet veel meer kunnen zien.”

Kamiel Deraeve
Sport

Twaalfjarig talent golfsurfen Kamiel Deraeve wint twee prestigieuze wedstrijden

Bezeten

Maar dat weegt toch niet op tegen elke dag surfen. Want Kamiel is bezeten door de sport, hij heeft talent en haalt nu al mooie resultaten, en hij heeft ambitie. “Aan de top van de wereld geraken, op de Wereldtour geraken. Ik heb ook de droom om als jongste op de grootste golf te surfen, dat is mijn droom.”

Redactie