Sport

Win­kel Sport ver­liest aller­laat­ste thuis­match in eer­ste nationale

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Voor Winkel Sport was het de laatste thuiswedstrijd op de voorlaatste speeldag in eerste nationale. Niet alleen voor dit seizoen, maar voor altijd. Want de eerste ploeg houdt ermee op, omdat voorzitter en hoofdsponsor Geert Cool de club verlaat en naar Roeselare trekt. Hij neemt meteen ook zowat de hele ploeg mee. Die wou wel in schoonheid afscheid nemen van het thuispubliek tegen Tienen.

Maar Geert Cool ziet 'zijn' Winkel Sport in de laatste thuiswedstrijd niet winnen. Een frommelgoal van de bezoekers vroeg in de tweede helft en nog eentje in blessuretijd zorgen voor een 0-2 eindstand.

Geert Cool zette Winkel Sport op de voetbalkaart. Ruim dertig jaar was hij verbonden aan de club. Als speler, trainer en daarna als hoofdsponsor én voorzitter. Dat allemaal in de kleine gemeente Sint-Eloois-Winkel, bij Ledegem.

Het voetbalstadion van Winkel wordt nu omgedoopt tot het Geert Cool stadion. De B-ploeg en jeugdploegen van Winkel Sport blijven er wel nog spelen.

Winkel02

De voorzitter droomde dan wel van één grote Zuid West-Vlaamse fusieclub, maar de ambitieuze ondernemer bleef al die jaren toch trouw aan zijn grote liefde. Hij zag de ploeg doorgroeien van derde provinciale naar eerste amateur. Nu wil hij investeren in SK Roeselare. Cool wil graag profvoetbal terugbrengen in Roeselare. Een echt afscheid is het niet, want bijna alle spelers maken samen met hem de overstap naar SK Roeselare.

Stefaan Vanpoucke
Siel Vandorpe