Sport

Bedrijfs­re­vi­sor KVO sjoe­mel­de jaren­lang met finan­ci­ë­le verslaggeving”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De voorlopige bewindvoerder van KV Oostende Werner Van Oosterwyck roept maandag het faillissement uit van KV Oostende. De Tijd meldt dat een onderzoek van het College nu nog aan het licht brengt dat de ex-bedrijfsrevisor van de Kustboys jarenlang sjoemelde in de financiële verslaggeving. Nog maar eens een extra nagel aan de doodskist van KVO. 

Volgens het onderzoek gaat het om de periode tussen 2018 en 2021. In die jaren zouden er ernstige inbreuken gepleegd zijn op de financiële verslaggeving van de club. Concreet is er volgens de toezichthouder sprake van 'medewerking in het opstellen van een 'onregelmatig gecorrigeerde jaarrekening' in 2018/19 en voor 2019/20 van 'deelname aan boekhoudkundige fraude'. Het dossier is nu overgemaakt aan het parket van Oost-Vlaanderen. 

Proflicentie 

Een van de taken van de revisor is om bij het uitpluizen van de boeken van KV Oostende een controledossier op te stellen. Voor 18/19 en 19/20 gebeurde dat helemaal niet, in 20/21 liet de revisor zelfs de meest essentiële controlewerkzaamheden niet correct uitvoeren. 

Doordat de revisor een onregelmatig gecorrigeerde jaarrekening opmaakte, slaagde KVO er toch in om in die seizoenen het hoofd boven water te houden en een licentie voor het profvoetbal te bemachtigen. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt aan De Tijd dat er een strafonderzoek loopt tegen de ex-revisor van de Kustboys. 

De redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.