Sport

Anze­gem maakt Karel Sab­be ereburger

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na een bijzonder straf jaar huldigt de gemeente Anzegem zondagochtend ultraloper Karel Sabbe als ereburger. In het voorjaar liep hij als een van de weinigen ooit de Barkley Marathons uit en in augustus zette hij een nieuw record op de Pacific Crest Trail.  

Sabbe ontvangt zijn titel toepasselijk in de sporthal Torrebos in Anzegem. Burgemeester Gino Devogelaere nam zich al in maart voor om de atleet te eren, nadat de sportieve tandarts als 17de ooit de loodzware Barkley Marathons in de VS uitliep. Familie en vrienden volgden die zenuwslopende uitdaging van net geen 60 uur toen op groot scherm. Dit weekend treedt Sabbe dus officieel in de eregalerij van de gemeente.

Karelsabbeparcoursanzegem
Karelsabbebordjetrail

Eigen trailroute

Als ereburger kan Karel Sabbe vanaf nu ook zijn eigen bewegwijzerde trailroute in de streek volgen. Trots boorde hij een bordje vast dat lopers of wandelaars de weg van de 'Karel Sabbe Trail' moet tonen. "Er was sprake van een attentie of een cadeau maar ik had iets helemaal anders verwacht", vertelt Sabbe. "Dit is een hele eer en ik hoop dat het veel mensen gaat inspireren om hier in Anzegem te komen wandelen en lopen."

Palmares Karel Sabbe

  • Record Pacific Crest Trail (2023)
  • Barkley Marathons (2023)
  • Record Via Alpina (2021)
  • Record Alta Via 2 (2020)
  • Wereldkampioen Backyard Ultra (2020)
  • Record Appalachian Trail (2018)
Laurens De Jaegher
Robbe Wets