Sport

Alexan­der Doom (Roe­se­la­re) mikt (opnieuw) op plaats­je bij Bel­gi­an Tornados

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Belgian Tornados, de estafetteploeg op de 4x400 meter staan voor enkele drukke maanden. Komend weekend is er het WK indoor in Glasgow en begin mei willen ze zich kwalificeren voor de Spelen in Parijs, op een meeting in de Bahama's. Bij de Tornados loopt Alexander Doom uit Roeselare. Hij was er bij op de vorige Spelen in Tokio en mikt nu opnieuw op een plaatsje in het team, naast de Borlées.

De sfeer zit goed bij de Belgian Tornados en Belgian Cheetahs. De 4x400 estafetteploegen zijn klaar voor de Olympische Spelen in Parijs komende zomer. Al moeten ze zich daar wel nog voor kwalificeren. Bij de Tornados rekenen ze daarvoor onder meer op Alexander Doom uit Roeselare.

Alexander Doom: "Er zijn daartussen nog drie grote kampioenschappen. Met een WK indoor in Glasgow komend weekend. En dan hebben we nog het WK relays in de Bahama’s dat belangrijk is voor de 4x400 meter ploegen om ons te kwalificeren voor Parijs. En dan hebben we nog eens een EK indoor ertussen in Rome. Het is wel een heel drukke zomer die er aan zit te komen."

Nog geen zekerheid voor estafetteploeg

Doom was er al bij op de Spelen in Tokio in 2021. Daar werd hij vierde met de 4x400. Voor Parijs is hij al geselecteerd voor de 400 meter individueel. Maar een zekerheid voor de estafetteploeg is hij daarom nog niet.

Coach van de Belgian Tornados Jacques Borlée: "Ik heb een mooie ploeg met Kevin, Jonathan en Dylan. Jonathan Sacoor komt terug. Alexander Doom loopt perfect en heeft een goede mentaliteit. Robin Vanderbemden heeft een focus op de 400 meter. We hebben een mooie ploeg voor de kwalificatie en daarna het EK en de Olympische Spelen."

"Uiteindelijk hebben we al zoveel jaar meegedaan voor de medailles, ik denk dat we daar altijd voor kunnen meestrijden."

Alexander Doom
Belgian Tornados Alexander Doom

Met hoofd al in Parijs

Komend weekend hopen de Tornados eerst nog eens wereldkampioen indoor te worden, in Glasgow. Maar het hoofd van Doom zit toch ook al in Parijs.

"Uiteindelijk hebben we al zoveel jaar meegedaan voor de medailles, ik denk dat we daar altijd voor kunnen meestrijden. Denk dat we wel realistisch moeten zijn met een Amerika dat enorm sterk is. Zij hebben een pot van twintig jongens waar ze uit kunnen vissen. Voor de rest ligt het vrij open, dan weet je dat het afhangt van het moment van de dag en dan is er super veel mogelijk."

Jens Lemant
Andy Debo