Nieuws

110 zwem­mers dui­ken in zee voor zwem­wed­strijd: gevoel van vrijheid”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisteravond zijn 110 zwemmers in De Panne in zee gedoken voor een zwemwedstrijd van anderhalve kilometer. Het is de eerste van 8 wedstrijden in het Zwemcriterium van de Kust.

De zwemmers zijn uitgerust met een chip en dragen een gele badmuts. De strandreddingsdienst van De Panne laat niets aan het toeval over. Filip Jongbloet, hoofdredder De Panne: “Eerst en vooral door de meteo te volgen, want dat was vandaag wel een belangrijke factor. En dan hebben we mensen te land. En dan hebben we ook nog drie boten en een jet scooter. Om langs de waterlijn te volgen en op het water te volgen.”

309 BB LINKS restzeezwemmen
309 BB RECHTS restzeezwemmen

Onder de 20 minuten

De winnaar bleef net onder de twintig minuten, maar de meeste mensen nemen gewoon deel voor het plezier. Zwemmen in zee geeft een heel ander gevoel dan in een zwembad. Maarten Durnez: “Het is een gevoel van vrijheid. En een andere blik op de kustlijn. Het is aangenaam zwemmen in plaats van in het zwembad, in de open lucht en de vrije natuur.”

“Het is een gevoel van vrijheid. En een andere blik op de kustlijn.”

Maarten Durnez

Maar voor veel deelnemers is het vechten tegen de natuur en vooral tegen zichzelf om de eindmeet te halen. Luka Feys: “Toen ik aan de eerste boei was, dacht ik: “Shit, ik moet nog efkens zwemmen.” Maar het was heel leuk. Blij dat ik ben aangekomen.”

Er volgen nog zeven zwemwedstrijden in het Zwemcriterium van de Kust, de laatste op 19 augustus in Middelkerke.

De redactie