Nieuws

Wijk Nieuw Kort­rijk krijgt 35 nieu­we soci­a­le wonin­gen en appartementen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vier jaar later dan eerst gepland komen er in de wijk Nieuw Kortrijk 35 nieuwe sociale woningen en appartementen. Later nog zullen ook leegstaande woningen er gesloopt worden. Na een gasexplosie door krakers, half november, bleek dat meer dan nodig. 

Thomas Raes, Woonmaatschappij SW+: "Er waren heel wat bezorgdheden. Er waren leegstaande woningen die gekraakt werden. Daar hebben we meteen op gereageerd door die dicht te timmeren. En ook alle aansluitingen qua gas te ontkoppelen. Ook daar is het nu duidelijk dat die woningen gesloopt zullen worden."

Wachtlijsten wegwerken

De woningen worden gesloopt en dus niet gerenoveerd. Nieuw Kortrijk zal er in vier fases echt nieuw gaan uitzien. SW+ benadrukt het belang van nieuwe sociale woningen om de ellenlange wachtlijsten in te korten. In Pano gisteren had minister Diependaele dit nog geen prioriteit genoemd. 

Gasexplosie kortrijk 1
Nieuws

'Risico op gasexplosie': in bijna helft van lege woningen waren koperdieven aan het werk

"Dit wil ik nog eens duidelijk stellen: er zijn extra sociale woningen nodig."

Thomas Raes, Woonmaatschappij SW+
Nieuw Kortrijk3

"De laatste maanden worden we toch wel geconfronteerd met heel wat negativiteit die in the picture wordt gezet rond onze sector. Dus heel verrast waren we niet. maar toch vinden we het heel kort door de bocht om te zeggen dat er geen extra sociale woningen nodig zijn. Integendeel, samen met de stad Kortrijk en gemeente Wevelgem kiest SW om volop in te zetten om extra units te realiseren. Want het is een en-en-verhaal en geen of-verhaal. Dit wil ik nog eens duidelijk stellen: er zijn extra sociale woningen nodig."

Bart Coopman
Ben Storme