Nieuws

West-Vlaan­de­ren orga­ni­seert groeps­aan­koop voor zon­ne­pa­ne­len en thuisbatterijen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De provincie organiseert een groepsaankoop voor zonnepanelen en thuisbatterijen. De provincie organiseert al elf jaar groepsaankopen, vooral stroom en gas. Door de huidige energieprijzen, zullen mogelijk veel mensen intekenen voor zonnepanelen.

Op de vorige groepsaankoop van de provincie kwam veel kritiek op de keuze voor de leverancier Mega. Nu denkt de provincie dat opnieuw veel mensen zullen intekenen. "De besparing die je realiseert met zonnepanelen is heel erg groot. Daarom hebben we een groepsaankoop op de markt gezet om de mensen te ontzorgen. Daarnaast weten we dat we een heel scherpe prijs hebben", zegt Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde milieu van de provincie.

"Alle kleine beetjes helpen"

De provincie en de installateur garanderen een snelle levering van een kwaliteitsinstallatie. Er is nog veel potentieel om zonnepanelen te leggen.

Katelijne schreef in op de vorige groepsaankoop. Het kost haar geen 5.000 euro voor twaalf panelen. "We zijn heel blij met onze beslissing. Alle kleine beetjes helpen op die energiefactuur."

Redactie